.





.






.



.


.

Káva ? Tady ?

Kdo mě zná, ví, že sezení na jedné židli mi nikdy nešlo. Jsem přesně ten typ, který si dřepne rovnou na deset takových!
Vždy se snažím spojit svou životní vášeň a kus z ní předat i Vám.
Mezi takovou patří mimo Woobojky i káva! Dnes již WooCoffee, které Vám zde představuji ve své plné kráse a neodolatelné chuti, kterou jsem si prostě zamilovala, a věřím, že u Vás tomu nebude jinak.


Zrnková, nebo mletá ?

Známe to všichni, přijít ráno se slepenýma očima a umlít si kávu, ještě třeba ručním  mlýnkem je fakt kus slušného sebeovládání a pokud nejsi sadomasochista, pak je to i pěkný vopruz.
Obvykle hledáme nejjednodušší způsoby, jak si přípravu kávy urychlit a hlavně usnadnit. 
Jenže.....!
Možná by jste měli vědět, že kupovaná, již mletá káva ztrácí už v řádech hodin na své kvalitě. Mletí dostává z kávy její aroma, chuť , rychleji zvětrává a ztrácí na celkové kvalitě, za kterou Vy platíte a kterou očekáváte od kvalitní kávy.

Občas se prostě vyplatí obětovat kus své hodnoty a z ranní přípravy kávy si udělat relaxační rituál v podobě mletí kávy. Věřte, že vychutnat si vůni čerstvě umleté kávy, je něco co Vás bude motivovat i k lepšímu vstávání :).
ZA MĚ ROZHODNĚ A JEDINĚ ZRNKOVÁ KÁVA

Uchování kávy...

Když jsem dělala před pár lety obchodního zástupce, často jsem komunikovala s klienty. To s sebou neslo posezení u spooousty druhů klientů a spooousty druhů káv. Již tenkrát jsme si nemohla nevšimnout mnoho způsobů skladování kávy. A to nejen pohledem, ale i chutí. 

Dostali jste už někdy kávu s příchutí dózy?

To je můj pracovní název pro přípravu kávy, která je uchovávána ve špajzce v sáčku, který je otevřený, nebo v plastové/kovové dóze se špatným uzávěrem.

Jak již víte, káva výborně absorbuje veškerou vlhkost, ale i pachy v okolí.  Tudíž správné skladování, je základem k udržení těch nejlepších chutí pražené kávy.

-NEJLEPŠÍ CESTA-
- zamezte přístupu světla,vzduchu a vlhkosti
- kupujte kávu v hermeticky uzavřených sáčcích,nebo vakuových obalech.
-
mrkněte dózy Coffeevac,která vysaje po každém uzavření vzduch
-neskladujte ve skle !
-zbytečně kávu nepřesypávejte pokud je zakoupena ve správném obalu

Jaký způsob přípravy je nej?

100 lidí / 100 chutí a u přípravy kávy to platí dvojnásob
Druhů příprav kávy je na trhu nespočet a určitě pro fajnšmekry doporučuji pořídit knihu 

,,Kniha o kávě,, od autorky Petry Veselé.

Chtěla jsem Vám zde sáhodlouze nabídnout veškeré možnosti přípravy kávy, ale spousty internetových zdrojů to zvládlo vypsat mnohem lépe a podrobněji